Herhaalservice

Home / Herhaalservice

Herhaalservice

Gebruikt u chronische medicijnen? (bijv. voor uw suiker, bloeddruk, hart, bloedvaten, schildklier of cholesterol)
Medicijnen die u langdurig gebruikt kunnen automatisch aan u worden verstrekt door ons. Het houdt in dat u niet meer zelf herhaalrecepten voor langdurig gebruik bij uw huisarts hoeft aan te vragen. Wellicht is onze Herhaalservice een uitkomst voor u!

Hoe werkt het?
Uw huisarts en apotheek zorgen ervoor dat elke 3 maanden geneesmiddelen automatisch voor u klaar liggen in de apotheek. Ongeveer 2 weken voordat uw herhaalmedicatie op is, ontvangt u van ons bericht vanaf wanneer uw herhaalmedicatie voor de volgende 3 maanden bij ons klaarstaat. Dat doen wij bij voorkeur via e-mail. Als u geen e-mailadres heeft, dan bellen wij u op.
Belangrijk is dat eventuele wijzigingen in de herhaalmedicatie (zoals aanpassing van de dosering, sterkte en staken of starten met een medicijn) ruim van te voren door de arts worden doorgegeven aan de apotheek.

NB Uw huisarts blijft eindverantwoordelijk voor uw medicatie en beoordeelt of u in aanmerking komt voor onze Herhaalservice.

Kort samengevat biedt dit project de volgende voordelen:

– Gemak
U hoeft zelf geen recepten meer aan te vragen via de receptenlijn. Geneesmiddelen liggen op het afgesproken moment voor u klaar in de apotheek.

– Tijdsbesparing
U hoeft niet meer te wachten in de apotheek tot uw medicatie klaargemaakt wordt.

– Overzichtelijk
We kunnen uw medicijnen gelijk trekken (synchroniseren) zodat u alle medicatie in 1 keer tegelijk kunt ophalen dan wel thuis kunt laten bezorgen.

Als u geïnteresseerd bent in onze Herhaalservice, kunt u zich bij ons in de apotheek hiervoor aanmelden.