Medicijnrol

Home / Medicijnrol

Medicijnrol

Als u meerdere medicijnen tegelijk gebruikt, is het vaak lastig om het overzicht te behouden wanneer u nu welke middelen in moet nemen. Bovendien nemen al die potjes en doosjes behoorlijk wat ruimte in beslag. En dan hebben we het nog niet eens over alles wat u mee moet nemen als u een keer een dagje weg of op vakantie gaat. In dit geval zou het gebruik van een medicijnrol een uitkomst voor u kunnen zijn.

Wat is een medicijnrol?
Om het gemak en het juist innemen van medicijnen te vergroten, is de medicijnrol ontwikkeld, zakjes met de juiste medicatie en informatie, specifiek voor de patiënt gemaakt.

Hoe werkt een medicijnrol?
Als medicijnrol-gebruiker ontvangt u met regelmaat (bv. wekelijks) een rol medicijnzakjes. Deze medicijnzakjes zijn op volgorde van innemen en per innamemoment aan elkaar gekoppeld. Het is hierdoor goed te controleren of de medicijnen zijn ingenomen. Een medicijnrol is ook handig voor familieleden of thuiszorg, wanneer zij uw medicatie regelen.
Op ieder zakje van de medicijnrol staat de dag, de datum en het tijdstip van inname, maar ook welk geneesmiddel erin zit en hoe dit geneesmiddel eruit ziet (de kleur en de vorm). U kunt dus eenvoudig controleren of u de juiste geneesmiddelen inneemt. Met een medicijnrol hoeft u dus nooit meer te twijfelen of u uw geneesmiddelen heeft ingenomen.

Dispensers
In overleg met uw apotheek is het mogelijk om de medicijnrol in een passende houder te plaatsen die het gebruiksgemak verhoogt.

Wilt u meer informatie over het gebruik van de medicijnrol? Neemt u dan gerust contact met ons op.